Pol pozicija za Quartarara u Le Manu

Vozaču Estrella Galicia 0,0 tima bio je dovoljan krug od 1:44.763 da osigura prvu poziciju na gridu.

Na prvom startnom redu pridružiće mu se Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) i Francesco Bagnaia (Mapfre Mahindra Aspar).

Britanski vozač Danny Kent, svakako jedan od favorita za osvajanje pol pozicije nakon poslednje tri trke i dobrog tempa na slobodnim treninzima, imao je problem u kvalifikacijama i startovaće sa 30. pozicije na gridu. Kent je rekao da je kasno izašao iz box-a kako bih izbegao gužvu koja bi ga ometala i kako bi dobio čist krug. Nažalost njegov izlazak iz box-a poklopio se sa početkom kiše i on nije bio u stanju da postavi konkurentno vreme.

Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo) kvalifikovao se na 24. mesto, ali će startovati sa poslednje pozicije zbog kazne za svoje postupke na Jerezu.

Kompletni rezultati kvalifikacija: Kvalifikacije Moto3

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video