Moto trke MotoGP

Pol pozicija za Johana Zarca

Još uvek nezvanični, ali po svemu sudeći očigledni novajlija godine, Francuz Johan Zarco, odvezao je najbrži krug u Holandiji i na sutrašnjoj trci startuje sa prve pozicije.

Francuz je iza sebe ostavio Marqueza i Petruccia koji će uz njega startovati iz prvog startnog reda. Da bi borba na startu bila zanimljivija, pobrinuo se Valentino Rossi koji sutra startuje sa četvrte pozicije ispred Reddinga i Folgera.

Bautista je imao poprilično dobre kvalifikacije i na nedeljnoj trci koja kreće od 14h startuje sa sedme pozicije, ispred Crutchlowa koji danas nije imao dobar dan i Doviziosoa koji je sredinom kvalifikacionog treninga doživeo pad.

Sam Lowes kompletira prvih deset vozača, a poslednje dve pozicije na Q2 poneli su Vinales i Pedrosa, koji se očigledno nisu dobro snšli u kišnim uslovima.

foto: Tech3

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video