Pol pozicija u Le Manu za fenomenalnog Marca Marqueza

SEPANG,MALAYSIA,25.OCT.14 - MOTORSPORTS, MOTORBIKE - MotoGP, Grand Prix of Malaysia, Sepang International Circuit. Image shows Marc Marquez (ESP/ Honda). Photo: GEPA pictures/ Gold and Goose/ Gareth Harford - For editorial use only. Image is free of charge.

Vozač Repsol Honda tima odvezao je na Le Manu krug za više od pola sekunde prednosti nad ostalim vozačima i osvojio prvu poziciju na gridu.

Leteći krug od 1:32.246 postavio je Marca Marqueza na vrh tabele sa 0.503s prednosti nad drugoplasiranim Andreom Doviziosom. Jorge Lorenzo startovaće sa treće pozicije na gridu nakon kruga od 1:32.846, 0.6s sporije od Marca Marqueza.

Britanski vozač Cal Crutchlow (CWM-LCR Honda) startovaće sa četvrte pozicije sa vremenom kruga od 1:32.897 i falilo mu je samo 0.051s da ukrade treću poziciju od Lorenza.

Andrea Iannone trku za Veliku nagradu Francuske počinje sa pete pozicije, a Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) sa šeste. Valentino Rossi i Dani Pedrosa startovaće sa 7. odnosno 8. pozicije.

Danilo Petrucci (Pramac Racing) i Aleix Espargaro (Team Suzuki Ecstar) koji su se plasirali iz Q1, plasirali su se na 9. i 10. poziciju. Yonny Hernández (Pramac Racing) i Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech 3) zauzeli su 11. i 12. poziciju.

Kompletni rezultati kvalifikacija: MotoGP kvalifikacije

 

 

Foto: redbull.com

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video