Pol pozicija i rekord staze za Lorenza

Koliko je dobar vozač Jorge Lorenzo pokazao nam je i tokom današnjih kvalifikacija u Valensiji gde je izveo „demonstraciju sile“ nadmašivši rekord staze za 0,610 sekundi.

Lorenzo koji je prošle godine postavio rekord staze 1:30,011, svoje vreme „skinuo“ je već tokom prvog kruga. U tri izlaska koliko je Španac izvezao u Valensiji konstantno je skidao vreme i postavio rekord staze – 1:29,401.

Marc Marquez davao je sve od sebe da nadmaši vreme Lorenza, ali aktuelni šampion nije imao šanse pored raspoloženog sunarodnika i sutra startuje sa druge pozicije. Valentino Rossi vozio je odlične kvalifikacije i sutra kreće sa treće pozicije.

Na čelu drugog startnog reda nalazi se Maverick Vinales koji je imao nešto sporije vreme od Rossija. Uz mladog Španca na Suzukiju, iz drugog reda startuju još i Dovizioso i Pol Espargaro, koji je ujedno i poslednji vozač čiji zaostatak za Lorenzom iznosi manje od sekunde.

Andrea Iannone startovaće sutra sa sedme pozicije, ispred Danija Pedrose i Aleixa Espargara. Bradley Smith zauzima desetu poziciju na startu, ispred Crutchlowa koji je pored pada stigao do 11. pozicije.

Mika Kalio na KTMu koji trku u Valensiji računa kao nultu, odvezao je odličan krug i stigao do 20. pozicije ispred Rabata i Hernandeza.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video