Pol Espargaro: „Loše vreme“

Prvi dan testiranja na stazi Phillip Island je završio u prvih 10, ipak Pol Espargaro smatra da tu još posla jer su vremenski uslovi bili loši.

Vozači i timovi su se uputili ka Phillip Islandu nadajući se da će po suncu i skoro idealnim uslovima na stazi moći da odrade testiranja. Jutros ih je dočekalo neprijatno iznenađenje, sivilo i kiša. Većina vozača je u prvih sat vremena ostalo u garažama, dok je šačica vozača izašla na još uvek mokru stazu. Među tim hrabrijim vozačima bio je i Pol Espargaro. On je iskoristio mokre uslove da proveri kako se u takvim uslovima ponašaju softver i novi Magneti Marelli ECU.

Kasnije tokom dana, vozači su uspeli da odvoze mali broj krugova po suvoj stazi, po ovakvim uslovima Espargaro je postavio rezultat od 1:33:126s i tako završio prvi dan testiranja na sedmom mestu. Kiša, koja je padala ceo dan sa prekidima, nije dozvoljavala da budu stvarno idealni uslovi.

„Ne mogu da procenim kakav je bio dan jer ni ja, kao ni ostali vozači, nisam uspeo da ostvarim dovoljan broj krugova po suvim i mokrim uslovima. Svi smo vozili svega nekoliko krugova, pa su vremena stvarno loša u odnosu na tempo koji bi trebalo da imamo. Međutim, zadovoljan sam informacijama koje smo dobili zahvaljujući podešavanjima za mokre uslove, krivo mi je što nismo mogli da ih još jednom proverimo jer je staza počela da se suši. Skoro identična stvar mi se desila kad sam prešao na gume za suvo. Vozio sam par krugova i morao sam da se vratim u garažu. Baš mi je krivo što nismo uspeli da više odradimo danas, ali prognoza kaže da će se vreme poboljšati sutra, pa se radujem što ću moći zaista da uživam na ovoj fenomenalnoj stazi.“ – zaključio je Espargaro.

Video