Pol Espargaro nezadovoljan posle trke u Kataru

Pol Espargaro je završio MotoGP trku u nedelju u Kataru samo delić sekunde iza svog timskog kolege Bradleya Smitha iz Monster Yamaha Tech 3 tima, i vozača satelitske Honde Cala Crutchlowa.

Nakon toga, mladi Španac je izrazio nezadovoljstvo zato što nije bio u stanju da zaobiđe vozače na trci otvaranja šampionata.

„Bilo je zaista loše, zato što nismo konkurentni. Gledali smo borbu od pozadi, zato što nismo bili u mogućnosti da zaobićemo,“ rekao je on na Losail stazi u nedelju.

„Kada sam bio sam vozio sam dobro i brzo, ali kada sam stigao Bradleya bilo je neophodno da ga preteknem i uhvatim Cala. Bili smo brzi, ali moramo da pronađemo nešto što će nam dati još veću brzinu i ubrzanje. Uhvatio sam Bradleya na kočnicama i na ulasku u ugao, ali nisam mogao da ga zaobiđem. Imali smo taj problem tokom celog vikenda, pa sam malo isfrustriran.“

Espargaro veruje da su njegovi problemi delimično izazvani podešavanjima točkova na njegovoj YZR-M.

„Imali smo mali problem sa elektronikom tokom vikenda, koji nismo uspeli da rešimo, tako da nismo podesili kontrolu proklizavanja na najbolji mogući način. Pored toga, podešavanja nisu bila idealna, i izgubio sam mnogo na ubrzanju.“

Foto: www.motocuatro.com

Video