Pojavio se novi vlasnik Formul1

MONTMELO, SPAIN - MAY 10: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP leads Sebastian Vettel of Germany and Ferrari and Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP into the second corner during the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 10, 2015 in Montmelo, Spain. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Liberty Media koji potiče iz SAD, otkupio je pravo na Formulu1. Berni Eklston je najbrži cirkus prepustio za šest milijardi funti, ali ostaje na mestu izvršnog direktora. Predsednik kompanije Liberty dolazi na čelo najbržeg karavana.

Ovom kupovinom, u vlasništvo jedne od najvećih Američkih firmom prelazi 18,7 udela Formule 1, dok će ostatak steći tek nakon neka od regulatornih tela prihvate prepuštanje vlasništva. Takođe, i FIA mora da potvrdi da je u redu da Libery preuzme F1 karavan.

Berni je izjavio da novi vlasnici žele da on ostane u šampionatu još tri godine, kako bi ih uveo u svakodnevne aktivnosti koje će kompanija morati da obavlja. Zvanična primopredaja prava obaviće se narednog utorka, za kada je zakazan sastanak odbora Formule1.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video