402m Auto trke

Poginuo Vlado Moravek

Bivši prvak Hrvatske i Bosne i Hercegovine 38-godišnji Vlado Moravek i njegov prijatelj Robert Kotas noćas oko 00:40 sati imali su strašnu nesreću u kojoj su smrtno stradali.

„Probudio nas je snažan udarac. Brzo smo istrčali pomoći. U prvom nam se trenutku učinilo da je u autu samo jedna osoba, no onda smo vidjeli da je tu i suvozač. Auto je potpuno uništen. Davali su znakove života, ali se odmah vidjelo da su u jako teškom stanju. U vrlo kratkom vremenu su došli vatrogasci i hitna pomoć, ali već nakon nešto više od pola sata smo doznali da su preminuli“, prepričava mještanka Rajsavca.

Moravek je do prije dvije godine ostvarivao sjajne rezultate u utrkama ubrzanja širom Hrvatske, BiH ali i Europe, pa se tako okitio i titulom u Ukrajini u klasi 10 u kojoj je među konkurentima proglašen kraljem.

Serija sjajnih rezultata prekinuta je 12. listopada kada Vlado na treningu u Žminju doživio stravičnu nesreću iz koje se čudom izvukao, tri dana je proveo u komi u riječkom KBC-u, a nakon dugog i teškog oporavka vratio se normalnom životu ali uz trajne zdravstvene probleme koje je velikom voljom ipak savladavao.

 

Izvor: pozega.eu/sportalo.hr

 

Video