Poginuo češki automobilista Otakar Kramsy

Petostruki šampion Evrope Otakar Kramsy tragično je nastradao u subotu na treningu Evropskog brdskog šampionata na stazi Rechbergrennen u Austriji.

Češki 55-ogodošinji automobilista vozeći svoju Formulu Reynard K15, velikom brzinom izleteo je sa staze pri čemu je direktno udario u drvo. Odmah je prebačen u bolnicu, međutim spasa nije bilo.  Svet je izgubio sjajnog automobilistu, trostrukog šampiona sa BMW-om M3 Grupe A (1995, 1997 i  1998. godine), koji se skoro 30 godina aktivno bavio automobilizmom.

otakar1

kramsky_otakar_3

Drugi trening je otkazan, međutim trka u nedelju u Austriji je protekla po planu. Publika iz okruženja imala je priliku da ga vidi na stazi Buzet u Hrvatskoj u okviru Evropskog brdskog šampionata (FIA EHCC).

otakar

Ostaće upamćen po ritualu da je u predstartnom prostoru znao da zatvori oči i nasloni glavu. Da rezimira svaki deo staze i sjajno se skoncentriše na ono što je najbolje znao da radi.

893_tn3

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video