Podgorica dobila moderan kartodrom

Na lokaciji Liješnje, na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, otvoren je najmoderniji karting centar u regionu. Karting centar Podgorica obuhvata prvu karting stazu u Crnoj Gori, kafe bar, prostor za teorijsku obuku, prodavnicu karting opreme i rezervnih delova renomiranog francuskog proizvođača SODIKART, radionicu i skladište.

Prisutnim gostima na otvaranju ovog jedinstvenog sportskog objekta se obratila Tamara Tošković, menadžer centra, koja im je poželjela dobrodošlicu.

Prisutnima se obratio i projektant staze koji je rekao da je radio na možda većim projektima, ali da mu je rad na ovom projektu bio poseban zato što je projektovao san jednog čovjeka.

Gost iz Francuske, predstavnik proizvođača SODIKART,  svrstao je Karting centar Podgorica u jedan od modernijih centara u regionu, a i šire.

Na kraju se Jovan Tošković, vlasnik centra, zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta i rečima „hajde da otvorimo ovaj centar“ otvorio centar uz vatromet.

Staza je urađena po CIK-FIA standardima. Na njoj će biti organizovani treninzi i takmičenja na međunarodnom nivou. Ukupna dužina staze je 804 m, širina 7 – 9 m, najduži pravac 117 m, sa propisanim nagibima i brojnim prespojima, kao i natkrivenim pit-stopom.

Staza je opremljena savremenim profesionalnim sistemom za merenje vremena (hardware MyLaps, software Orbits i software Karting Manager), što omogućava ne samo štampanje rezultata, već i online pristup rezultatima odmah nakon završene trke (možete analizirati svoje rezultate, statistiku i vreme krugova svake trke).

U sklopu Karting centra Podgorica funkcionisaće karting škola za najmlađe, Grand Prix takmičenja za prijatelje, amaterske i biznis lige, team buildinga…

Na sajtu Karting centra Podgorica bice objavljeni najbolji rezultati dana, nedjelje, mjeseca,…

Svi vozači potpisuju izjave o sigurnosti i dobijaju posebnu identifikacionu karticu, zahvaljujuci kojoj sakupljaju poene za nagradne i besplatne vožnje.

Zaljubljenici u karting će moći rentirati najnovije RT8 i LR5  SODIKART modele (proizvodi svetskog lidera u ovoj industriji).

Trenutno su u ponudi:

1. – 10 kartinga za odrasle, tip RT8 iz linije Prestige
2.  – 3 kartinga za decu 7-14 godina, model LR5
3.  – 1 dvosed model 2DRIVE

U sklopu Karting centra Podgorica, firma Tošmil hidraulik d.o.o., kao zvanični distributer brenda SODIKART, nudi kompletan karting program rezervnih delova, opreme i dodataka.

autor: Miodrg Pantović

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video