Kružne trke Moto trke

Podeljene titule u 600SSP i 1000SST

Četvrtom trkom sezone, koja je vožena juče u Kraljevu, podaljene su i titule u najjačim klasama koje se voze u okviru našeg šampionata. Zbog malog broja takmičara, klase 600 SSP i 1000 SST vožene su zajedno, a šampioni su odlučeni u svakoj od klasa.

Goran Stojanović Mrsi još jednom je trijumfovao, nadmašivši ostale konkurente sa više od četiri sekunde prednosti. U klasi 1000 SST, drugo mesto osvojio je Miloš Mijailović, koji je nadmašio Nenada Petrovića Šoneta, koji je i organizator trke. Mrsi je do titule u 2016. godini stigao uz četiri pobede na četiri trke.

Nenad Stojanović Cvrle vozio je u klasi 600 SSP, gde je titulu osvojio takođe uz četiri pobede. Cvrle je na jučerašnjoj trci nadmašio Predraga Isidorovića, dok je Veljko Kesić usled problema sa gumom na svom motociklu, morao da odustane od trke.

U ovoj trci videli smo i pad Dalibora Miletića, koji je u prvom krugu krenuo jako, ali zadnja guma nije izdržala, te ga je motor bacio na delu staze koji se popularno naziva „kružni tok“. Srećom, Dalibor je prošao bez ozbiljnijih povreda, a motocikl nije u velikoj meri oštećen.

foto: Srđan Petrović, Moto Berza

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video