Auto trke Brdske trke

Počinje sezona na brdu – Pobedimo za Miloša!

Sezona trkanja na brdskim stazama počinje predstojećeg vikenda 29. i 30. aprila, i to na novoj stazi u Novom Pazaru. Trka nosi ime Brdska trka Velika nagrada Novog Pazara do Đurđevih Stupova, jer staza dužine 2.670 metara, visinske razlike između starta i cilja od 150 metara, u prelepom prirodnom okruženju, vodi od Novog Pazara ka starovekovnom manastiru. Zbog dužine staze, voziće se po tri vožnje i u subotu, ali i u nedelju, jer uvodna trka Šampionata Srbije ima dupli program.

Zahvaljujući opštinskim čelnicima i gradonačelniku, Nihadu Biševcu, građani Pazara uživaće u bogatom sportskom programu. Osim toga, servisno parkište biće smešteno na gradskom setalištu, pa će svi građani i zaljubljenici u automobile moći iz blizine da razgledaju trkačke sprave.

Posebnu draž trci daje činjenica da će posle dužeg niza godina za takmičare biti obezbeđene bogate novčane nagrade. Odlukom organizatora, novi rekorder staze, ali i ekipno najbolji klub, biće bogatiji za 500 evra dinarske protivvrednosti! Gest vredan posebne pažnje i motiv više za sve takmičare da daju sve od sebe u pohodu na rekord.

 

Premijerna brdska trka sezone u Novom Pazaru, u vikendu od 28. do 30. aprila, dobila je i humanitarni karakter, jer će sav prihod od startnina biti uplaćen u fond za lečenje našeg kolege i prijatelja, Miloša Komnenovića, sina proslavljenog automobiliste Pavla Komnenovića!

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video