Počinje otvoreno prvenstvo RS i BiH

Predstojećeg vikenda, 11. i 12. juna na stazi Zalužane kraj Banja Luke počinje otvoreno prvenstvo Republike Srpske i prvenstvo Bosne i Hercegovine u motociklizmu na kružnim trkama, popularni road race.

Planirano je da se tokom vikenda voze dve trke, kao što je od ove godine slučaj i u šampionatu Srbije. Jedna trka voziće se u subotu, a druga u nedelju. U petak 10. juna na Zalužanima biće organizovani slobodni treninzi.

U okviru predstojećeg trkačkog vikenda voziće se klase 600 SSP i 1000 SST, kao i 600 i 1000 Hepening. Kvalifikacije za oba dana voziće se u subotu, dok će se u nedelju ujutru voziti Warm Up trening.

Start prve trke planiran je za subotu od 15:30 časova, dok će se druga trka voziti u nedelju od 14 časova. Organizator najavljuje da će se na takmičenju pojaviti i nekoliko vozača iz Srbije.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video