Auto trke Virtuelne trke

Početak RSRBR sezone: „SPRINT RALLY JAHORINA“

Iza nas je prvi rally sezone „Sprint rally Jahorina“. Rally ukupne dužine od 34,8 kilometara po snijegu bio je prvi izazov za naše vozače. Na startu se pojavilo 17 vozača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Za nekolicinu „friških“ vozača rally je bio dosta težak te njih šestero nije ugledalo ciljnu rampu. Ostatak društva, neko vrlo uspješno, neko manje, uspjelo je doći do cilja ovog zimskog rallya ( jedinog u kalendaru). Već ovaj tjedan vozi se Rally Delnice po asfaltu, mrvicu duži, ali za nekoga tko ne voli snijeg dosta lakši rally. Priključiti se još uvijek možete, prijave su otvorene kroz cijelu sezonu. Za prijavu nam se javite na email: cro.rbr.community@gmail.com sa svojim imenom i prezimenom, nickname-om te brojem kojeg čete dobiti kada se registrirate u RS Centru (aplikacija za vožnju prvenstava i trening). Zapratite nas naravno i na face stranici CRO RBR Community kako bi vidjeli rezultate, slike poslije svakog rally-a te ostale informacije vezane za prvenstvo. U nastavku donosimo rezultate Jahorina rallya (BIH) i izjave nekih vozača po završetku rallya.

 

Damir Pilat – Ford Fiesta R5:

Na prvom brzincu sam napravio veliki kiks i zabio se u drvo, srećom bočno i ne prejako pa nije bilo štete na autu, samo izgubljeno vrijeme, na drugom opreznija vožnja, ali i relativno sporo vrijeme, zaključak da nije snijeg za mene, a čini se da ni setup nije nešto predobar. Na trećem odma nakon parsto metara uspio sam auto prevrnuti preko krova, ali ni ostatak brzinca nije bio bolji, Cote d’Abroz je dobro došao za popravit malo vrijeme, i za kraj Sikakamu odvozio ko i sve… sporo. Sve u svemu, loše, sporo, koštalo me ne poznavanje finskih staza kako treba, i loš setup. Al riješili smo se snijega, tako da to je dobro.

Marin Ružić – Peugeot 208 T16:

Prilično sam zadovoljan prvim relijem sezone koji sam odvozio bez većih grešaka. Snijeg kao i zimska konfiguracija brzinaca mi je oduvijek odgovarala. Još uvijek traje privikavanje na novi auto pa očekujem da ću tijekom sezone biti sve brži. Nema vremena za odmor jer nas već idućeg vikenda očekuje Delnički reli. Čestitke svim sudionicima, te se nadam kako će nas biti sve više i više.

Florian Šalec – Honda Civic R3:

Prvi rally sezone i prva pobjeda u klasi prednjih pogonaša. Moram priznati da smo podosta trenirali za ovaj rally, što je i utjecalo na rezultat. Prvi brzinac je zbog dekoncentracije i nalaženja ritma počeo s laganim izlijetanjem u grabu, iz koje smo se brzo izvukli bez većih posljedica i s malim vremenskim zaostatkom. Brzo smo uhvatili ritam i tempo, te nastavili juriti i nizati odlična vremena po brzincima. Predposljednji brzinac je bio dosta različit po konfiguraciji od ostalih, tako da smo opet pokušavali uhvatiti neki ritam, što nam je opet uspjelo, ali nas je izbacilo iz takta za posljednji, na čijem smo početku opet imali borbe s ritmom. Sve u svemu zadovoljni s vremenima, 1. mjestom u klasi prednjih pogona, 4. mjestom u generalnom poretku i osvojenim bodovima. Veselimo se sljedećem Rallyu Delnice koji se vozi po asfaltnoj podlozi, pa imamo veće šanse protiv automobila na četiri pogona.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video