Auto trke WRC

Pobjeda Lappia vratila uspomene Makinenu!

Šef tima Toyota Gazoo Tommi Makinen izjavio je kako ga je Lappieva pobjeda u nedjelju na reliju u Finskoj podsjetila na njegov prvi WRC uspjeh na istom događaju prije 23 godine.

Novak Lappi došao je do zadivljujuće prve pobjede prošlog vikenda na domaćem reliju, ističući njegovu poziciju kao jedan od najznačajnijih talenata Finske i prvenstva.

Odajući počast svom vozaču, Makinen je rekao da je pobjeda 26-godišnjaka u Yarisu donijela mu uspomene na njegov uspjeh 1994. godine vozeći Ford Escort RS Cosworth.

Mäkinen je postao jedan od najuspješnijih WRC vozača svih vremena, osvajajući četiri naslova vozača s Mitsubishijem od 1996. do 1999. godine.

„Još se sjećam kad sam prvi put pobijedio ovdje u Finskoj i upravo je to bio vikend isti kao ovaj.

Sjećam se svakog trenutka, iako je bilo prije više od 20 godina, a siguran sam da će se također sjećati Esapekka i Janne.

Imao sam vrlo jak osjećaj prije relija da bi Esapekka to mogao uraditi. Znao sam da se lako može koncentrirati za ovaj trenutak i bio sam apsolutno uvjeren da može to učiniti.

Svi naši vozači odradili su sjajan posao ovaj vikend – apsolutno sam sretan i zahvalan cijeloj ekipi“, rekao je.

Makinen je također zahvalio svom tehničkom timu za rezultat intenzivnog programa razvoja automobila koji je započeo nakon relija u Meksiku.

„Započeli smo konstantan razvoj našeg automobila u svakom mogućem području. Otišli smo korak po korak i nastavili smo testirati.

Već smo u Poljskoj primijetili da smo bili na dobroj razini. Imali smo prilično veliki testni program u Finskoj nakon relija u Poljskoj i svi znamo da smo napravili korak naprijed.

Rekao bih da se osjećamo puno samopouzdanije u borbi za vrh. Uradili smo velik posao tijekom ove godine. To je bio naš cilj, biti snažan i nastaviti se poboljšavati, i uradili smo dobar posao. To je uspjelo zahvaljajući svim našim članovima koji su to učinili.“

Video