Pobeda za domaćina

Vozač Red Bull KTM Ajo tima, australijanac Jack Miller krenuvši sa osmog mesta na startu, uspeo je da stigne do pobede na domaćoj stazi Philip Island, ostavljajući iza sebe vodećeg u šampionatu Alexa Marqueza za 0,29 sekundi, koji je kroz cilj gotovo istovremeno prošao kroz cilj sa Alexom Rinsom, kome je nakon foto finiša dodeljena treća pozicija sa zaostatkom od 0,003 sekunde za mlađim Marquezom.

Australijski navijači su tokom cele trke pratili grupu od devet vozača koji su se tokom 23 kruga, koliko je trka trajala, smenjivali na čelu kolone.

Efren Vazquez je takođe učestvovao u foto finišu, ali je njegov zaostatak za Rinsom iznosio „čak“ 0,012 sekundi, što ga je dovelo do četvrte pozicije. John Mc Phee je prošao kroz cilj kao peti, samo deseti deo sekunde iza Vazqueza, dok je Alexis Masbou prošao četvrti sa 0,108 sekundi zaostatka za škotskim vozačem.

Svi vozači osim Oliveire su vozili srednje tvrdu komponentu na oba točka, dok se Oliveira odlučio za tvrdu zadnju gumu i kroz cilj prošao kao sedmi.

Jakub Kornfeil, Niklas Ajo i Niccolo Antonelli su vozači koji su zauzeli pozicije između osam i deset.

Dva kruga pre kraja, nakon kontakta sa Vazquezom iz trke ispada Romano Fenati, a samo krivinu kasnije dolazi do kontakta između Danny Kenta i Breda Bindera, nakon čega su obojice ispali iz trke.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video