Pobeda za Daviesa i Ducati

Britanac Chaz Davies pobedio je u drugoj trci dana dugoj 18 krugova, ovog puta u mnogo toplijim uslovima od onih u prvoj trci. Velšanin je pokazao dominaciju vodivši, od prve krivine trke, do ciljnog pravca. Na kraju je prednost iznosila 3,1 sekunde.

Davies je poslednji put pobedio u Nemačkoj 2013. godine, a Ducatiju je ovom pobedom prekinuta „suša“ duga 58 trka. Ujedno, ovo je i prva pobeda za Ducati Panigale R.

Pobednik prve trke, Jonathan Rea, tokom cele trke se borio sa nekadašnjim timskim kolegom Leonom Camierom. Na kraju, kao pobednik ovog duela izlazi Rea, dok Haslam zauzima treću poziciju na podijumu.

Jordi Torres, novajlija u WSBK šampionatu uzeo je zasluženo četvrto mesto, dok se na petoj poziciji našao Xavi Fores, koji je ovog vikenda pokazao zavidne rezultate.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video