Pobeda na Donington parku u WSS klasi pripada Sofouglu

Pobedu na 6. rundi World Supersport šampionata osvojio je nakon 20 krugova teške borbe Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing).

Startujući sa pola, Turčina je prvobitno pretekao rival Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse) pre nego što je ponovo preuzeo vođstvo za 4. pobedu u 2015, povećavajući tako svoju prednost u šampionatu.

Cluze je trku završio na drugoj poziciji i oborio je rekord kruga zahvaljujući svojim naporima da stigne Sofuoglua,

17-godišnji Kyle Ryde (Pacedayz European Trackdays) koji je nastupao je kao ‘wildcard’ vozač imao je ogromnu podršku publike i popeo se na podijum kao trćeplasirani ispred Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse). Ryde je do samog kraja trke vodio borbu sa italijanom.

PJ Jacobsen (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) trku je završio na petoj poziciji ispred drugog britanca takođe u ‘wildcard’ nastupu Luke Stapleford (Profile Racing) koji je bio šesti.

Sam Hornsey (Profile Racing), Gino Rea (CIA Landlords Insurance Honda), Niki Tuuli (Kallio Racing) i Andy Reid (CORE Motorsport Thailand) kompletiraju top 10 vozača.

Sledeća runda World Supersport šampionata vozi se za dve nedelje u Portugalu.

 

 

Foto: worldsbk.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video