Auto trke Formula 1

Plan za vraćanje dopune goriva zbunjuje Manor

Will Stevens (GBR), Manor F1 Team during pitstop 10.05.2015. Formula 1 World Championship, Rd 5, Spanish Grand Prix, Barcelona, Spain, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images

Sportski direktor Manora, Graeme Lowdon, izjavio je kako mu nije jasno zašto je vraćanje dopunjavanja goriva zakazano za 2017. godinu.

Dopunjavanje goriva je zabranjeno 2009. godine kako bi se smanjili visoki troškovi transporta opreme po svetu i da bi se povećala bezbednost.

Ali, to je bilo jedno od pitanja na koje je Strategy Group glasala za vraćanje kako bi predstava za publiku bila što interesantnija.

„Poslenji put kada smo imali dopune goriva, svi su se žalili da niko ne pretiče do zaustavljanja u pitu. Niko nije mogao da shvati šta se dešava u šampionatu. Takođe, bilo je potegnuto i pitanje troškova i bezbednosti i zato je i ukinuto. Ako je već ukinuto iz tih razloga, zašto se sada vraća?“ pita se Lowdon.

Lowdon se takođe ne slaže sa mišljenjima direktorima Red Bulla i Toro Rossa da timovi ne bi trebali da imaju reč u odluci o sportu.

„Mislim da bi timovi mogli da doprinesu pravilniku, ali u ovom trenutku, nisu svi timovi u mogućnosti da doprinesu isto,“ zaključio je Lowdon i ostavio jedno pitanje za kraj: „Zašto bi trebalo da bude lakše u sportu kao što je Formula 1?“

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video