PJ Jacobsen najbrži nakon WSS FP1 i FP2

Posle dve sesije treninga od pod 45 minuta pod španskim suncem, PJ Jacobsen (Intermoto Ponyxpres Kawasaki) bio je na čelu World Supersporta sa vremenom kruga od  1.54.413s. 21-godišnjak iz New Yorka uspeo je dva minuta pre kraja da nadmaši Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing), koji je bio najbrži u jutarnjim sesijama.

Jacobsen, je popravio svoje FP1 vreme za 1.5s pred sutrašnje poslednje tri sesija treninga sa tankom prednosti nad Sofuoglu (+0.272s) i Julesom Cluzelom (+0.302s), na njegovoj MV Agusta Reparto Corse mašini.

Trenutni lider svetskog šampionata Ratthapark Wilairot plasirao se na četvrtu poziciju kombinovanih vremena sa  (+0.701s) prednosti nad Gino Rea (CIA Insurance Landlords Honda) i Kyle Smith (Pata Honda World Supersport Team), koji je uspešno savladao tehničke probleme sredinom sesije i zauzeo 6. poziciju.

Roberto Rolfo (Team Lorini Honda), Riccardo Russo (CIA Landlords Insurance Honda), Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse) i Lucas Mahias (Intermoto Ponyexpres Kawasaki) kompletirali su prvih deset vozača.

Kompletna vremena pogledajte na: WSS Rezultati

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video