Pirro umesto povređenog Baza

Ducatijev test vozač Michele Pirro zabeležiće svoj peti MotoGP nastup ove sezone kao zamena za povređenog Lorisa Baza na Velikoj nagradi Katalonije u Barseloni. Italijan će voziti Ducati Desmosedici GP14 Avintia Racing-a.

„Pre svega želim brz oporavak Lorisu. Očekujemo da ga vidimo u našoj garaži, jer je on deo naše porodice i mi ga podržavamo u njegovom povratku, nadam se u Assenu,“ rekao je Agustin Escobar, menadžer Avintia Racing-a.

„Želim da se zahvalim Ducatiju što je dopustio Michele Pirru da menja Lorisa na sledećoj trci.“

„Nismo mogli naći boljeg vozača i mislim da će biti veoma važno da on vozi naš motocikl u Barseloni. On je brz vozač i poznaje sve Ducatijeve motocikle.“

„Biće interesantno da radimo zajedno i siguran sam da će nam dati neke dragocene informacije kako bi inženjeri poboljšali set-up i elektroniku.“

Pirro je sa 18. bodova trenutno 15. u generalnom plasmanu, a njegov najbolji rezultat bila je osma pozicija u Austinu kada je vozio Pramac Ducati.

 

 

 

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video