Pirro vozi u Mugellu za Ducati tim

Ducatijev test vozač Michele Pirro trkaće se u Mugellu u ‘wild card’ nastupu, pa će zbog toga na italijanskom GP biti tri  Desmosedicia GP15 na gridu.

Italijan koji nije vozio od Valensije prošle godine, nada se na osnovu uspeha svojih timskih kolega da može biti konkurentan na svom prvom GP-u ove sezone. U 2014. on je učestvovao na šest trka, uz najbolji plasman na devetoj poziciji u Valanesiji, a uspeo je da završi i na sedmoj poziciji u Mugellu 2013. godine kada je zamenjivao povređenog Bena Spiesa.

Pirro je vozio 81 GP  (34 x MotoGP, 18 x Moto2, 29 x 125cc) iako je samo jednom osetio ukus pobede, u Moto2 klasi na trci u Valensiji 2011. godine.

Michele Pirro: „Veoma sam zadovoljan što vozim svoju prvu ‘wild card’ trku godine u Mugellu, a takođe je veoma uzbudljivo za mene da se trkam po prvi put sa GP15. U pet trka novi Desmosedici je već postigao pet podijuma, dokazujući da je veoma konkurentan i zato je to velika odgovornost za mene, ali sa Ducati Test timom uvek smo radili dobar posao na razvoju motocikla tako da sam uveren da možemo dobiti dobar rezultat.“

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video