Pirro umesto povređenog Petruccia

Ducati je zvanično potvrdio da će Ducatijev test vozač Michele Pirro menjati povređenog Danila Petruccia sve do njegovog povratka na stazu.

Petrucci, koji je bio impresivan tokom pred sezonskih testova na Desmosedici-u GP15, pretrpeo je višestruki prelom desne ruke na testiranju na Phillip Islandu prošlog meseca, ali je ipak odputovao u Losail kako bi pokušao da se takmiči na prvoj trci sezone.

Petrucci je u ponedeljak imao drugu operaciju i definitivno neće biti spreman za predstojeću trku u Argentini. Izvori bliski timu strahuju da neće biti spreman sve do pete trke sezone u Le Manu.

Pirro je prošle godine tri puta nastupao u MotoGP-u i uspeo je da osvoji bodove u Mugellu i Valensiji. On se takođe kvalifikovao na odlično peto mesto u Misanu ali je imao tehničkih problema na gridu.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video