Pirelli želi konkretan test kišnih pneumatika

Odlučni u nameri da poboljšaju karakteristike svoje gume za vlažnu podlogu u Pirelliju traže podršku i svih timova F1 a u nastojanju da uvedu određene promene u testiranju ovih guma.

Prošle godine na Suzuki, Jules Bianchi je pretrpeo teške povrede glave kad je imao nesreću kada je na stazi padala kiša. U izveštaju se kao jedna od preporuka navodi i to da je neophodno da Pirelli nastavi sa razvojem svojih kišnih pneumatika za F1 bolide.

Međutim, kako bi to postigli Pirelli želi „propisan“ test, bilo na stazi Paul Ricard ili u Fioranu, koja im više odgovaraju po njihovom mišljenju.

To naravno traži odobrenje i FIA i svih timova, ali direktor Pirellija Paul Hembery ima svoj stav u vezi svega:

„To je u regulativama, ali cisternu za vodu na Heresu nije ono što smo mi imali na umu.“ kaže on. „Mislili smo da bi idealno otići na Paul Ricard ili u Fiorano.“

„To su trenutno možda i jedine test staze gde možete učiniti nešto više i kvalitetnije, ali opet to vodi u još veću raspravu. Naravno, moramo gledati opsežno na stvari. Sigurno, osećamo da kvalitetno odrađena sesija može donieti prednost svakome i to na samom početku sezone. Vozačima, da prilagode svoj stil vožnje i timovima da unapriede svoje bolide u skladu sa karakteristikama pneumatika.“

Ipak, Hembery je potvrdio da još nije donesena odluka o mjestu održavanja i vremenu održavanja testa ovih pneumatika.

Na kraju je rekao:
„Jedino što znam,znam da taj test mora biti učinjen na pravi način, onako kako valja.“

foto: Pirelli Media Centre

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video