Pirelli zadovoljan izdržljivošću guma

Sportski direktor Pirellija, Paul Hembery, priznao je da je ovaj italijanski proizvođač guma bio previše konzervativan ove sezone. Uprkos tome, kompanija je zadovoljna kako sezona prolazi.

Pirelli je dospeo na naslovne strane novina u 2011. i 2013. godini, kada su proizveli gumu koja se brzo trošila i tako pravila dosta problema. U nekim trkama, sa čak 4 stajanja, vozači su i dalje morali da ih čuvaju. Ove godine su primenili drugačiju strategiju.

“ Pomalo smo iznenađeni rezultatima. Sve je povezano sa ograničenim brojem testiranja. Trudili smo se da se ove godine gume manje troše i u tome smo uspeli. Bili smo dosta oprezniji, a cilj nam je da sledeće godine, svaka trka može da se završi uspešno sa dva ili tri zaustavljanja. Možemo dodatno da unapredimo tvrdu gumu. Trebala bi biti sličnija srednjoj komponenti. Za trke u Montrealu, Monaku i Singapuru možemo napraviti mekšu gumu, od sadašnje super meke. Ipak, nemamo nameru da menjamo profile ili strukturu gume. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video