Pirelli zabrinut za izdržljivost svojih pneumatika u Bakuu

Prvi čovek italijanske kompanije kazao je da dugački pravci na stazi u Azejberdžanu mogu da naprave određene probleme njihovim pneumaticima.

Pirelli se najviše plaši od pojave „stojećeg talasa“ koji se stvara u kombinaciji velike brzine i ugaone snage. Sličan problem imao je Michelin u 2005. na VN SAD a prošle godine prve znake ove pojave javili su se i kod Sebastiana Vettela na VN Belgije. Jedno od rešenje ovog problema jeste konstantan nadzor guma od strane Pirellija i FIA. Staza u Bakuu ima dugačke pravce i veoma brze krivine, zbog čega ovo stavlja italijanskog proizvođača na muke.

„Dugački pravci mogu da vam stvore probleme „stojećeg talasa“. Na prvi pogled konfiguracija staze nije tako zahtevna ali moramo biti oprezni na pravcima. Kada odemo na novu lokciju uvek se može desiti ovaj problem, jer je pista dosta abrazivna ali su pravci dosta agresivni. Zbog toga moramo biti jako oprezni.“ kazao je Paul Hembery.

foto: auto-motor-und-sport.de

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video