Pirelli nema problema sa slobodnim izborom guma

Italijanski dobaljač pneumatika nije odbacio mogućnost slobodnog izbora guma u 2016. godini.

Ovaj predlog stigao je od strane Force Indije, da bi ga kasnije usvojila i strateška grupa. Takođe veruje se da su ovu ideju podržali i svi ostali timovi kao i FOM i FIA. Ali realna situacija je malo komplikovanija nego što se mislilo. Naime, Pirelli bi trebao da proširi svoju ponudu pneumatika za suvo sa 4 na 6 komponenti što samo komplikuje stvari.

Ipak, italijanska kompanije ima svoje ideje za narednu sezonu: „Prvo, mi ne želimo da ugozimo bezbednost vozača. Imamo nekoliko naših ideja koje želimo da prezentujemo. Mi mislimo da da će timovi moći da izaberu gume od onih komponenti koje im mi dostavimo za tu stazu. Na primer na Silverstonu, Spa ili Suzuki nikada neće kročiti super meka komponenta.“

Kako prenosi Omnicorse, najverovatniji scenario bi bio da Pirelli na određenu stazu donese tri vrste guma za suvo gde bi timovi od njih izabrali dve komponente za vikend.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video