Auto trke Formula 1

Pirelli izabrao meke gume za trku u Sočiju

Pirelli će u predstojeću trku u Sočiju uneti uzbuđenje, s obzirom da su za ovaj vikend odredili meku i super meku gumu.

Prošle godine, vozači su trku uspevali da završe sa samo jednim zaustavljanjem. Pobednik je bio osvajač pol pozicije, Lewis Hamilton, što i nije bilo iznenađenje. Ove godine, suočiće se sa većom degradacijom gume i Pirelli očekuje minimum 2 zaustavljanja, ali i više uzbuđenja na stazi.

“ S obzirom na to da je prošle godine u Sočiju prvi put vožena Formula 1, imali smo dosta nedoumica. U međuvremenu prikupili smo dosta podataka i sada smo doneli bolju odluku. Izabrali smo mekše komponente, kako bi imali minimum 2 zaustavljanja. Time ćemo ispuniti naš cilj koji imamo za svaku trku, a to su dva do tri zaustavljanja. Kao i mi, timovi takođe još uvek uče o stazi. Simulacije jesu korisne, ali se najviše informacija prikupi tokom trkačkog vikenda. Ima dosta različitih krivina, ali i pravaca, tako da će vozači moći da iskoriste maksimalne brzine bolida sa mekim gumama. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video