Phillip Island najzanimljiviji prema vašem mišljenju

Pre nekoliko dana pitali smo vas koja je MotoGP trka po vama bila najzanimljivija. Došlo je vreme da pogledamo rezultate i utvrdimo u kojoj ste trci najviše uživali.

Ubedljivo najveći broj glasova osvojila je trka za Veliku nagradu Australije u kojoj smo gledali veliku borbu od prvog do poslednjeg kruga. Nakon ove trke krenule su da kruže priče o Marquezovom pokušaju da onemogući Rossija u borbi za titulu. U ovoj trci pobedio je Marc Marquez ispred Lorenza i Andree Iannonea.

Priča o titulu kulminirala je u Valensiji, na poslednjoj trci sezone koju ste vi izabrali kao drugu najzanimljiviju trku u 2015. godini. U ovoj trci Rossi je startovao sa poslednjeg mesta i na kraju završio četvrti iza Lorenza, Marqueza i Pedrose, ali mu to nije bilo dovoljno za titulu.

Trka u Assenu u kojoj se do poslednje krivine vodila borba između Marqueza i Rossija, kada je Španac izgura Doktora, a ovaj ostao na točkovima i kroz šljunak došao do pobede našla se na trećem mestu prema vašim glasovima.

Na četvrtom mestu našla se Malezija i trka u kojoj je nastao incident zbog kog je Rossi startovao sa poslednjeg mesta u Valensiji. Lorenzo je odneo pobedu ispred Pedrose, dok je Rossi nakon incidenta sa Marquezom trku završio na trećem mestu.

Prva trka sezone vožena je u Kataru, a do pobede je došao Valentino Rossi. Baš ova trka našla se na petom mestu prema vašim glasovima. Prate je Argentina i Rossijeva pobeda uz smanjenje Marquezove prednosti od tri sekunde, San Marino i čudna trka u promenljivim uslovima i Aragon gde je Jorge Lorenzo uzeo poslednju pobedu pred Valensiju.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video