Pežoova dominacija

Peugeot je još jednom pokazao dominaciju osvojivši prve tri pozicije na četvrtoj etapi Dakar relija. Stéphane Peterhansel osvojio je četvrtu etapu, ispred svojih klupskih kolega Carlosa Sainza i Sebastiena Loeba. Nasser Al-Attiyah (Mini) završio je dan na četvrtom mestu i sprečio Cyrila Despresa da dovede Peugeot do prva četiri mesta.

Među motociklistima, Paulo Gonçalves (Honda) je završio iza Joana Barrede, ali je proglašen za pobednika nakon što je ustanovljeno da je njegov klupski kolega ponovo uhvaćen u prebrzoj vožnji, zbog čega je kažnjen. Nakon ove etape Portugalac se nalazi na čelu u ukupnom poretku.

Da će biti dobar dan videlo se već na startu etape. Peugeotovi vozači su krenuli jako, a Al-Attiyah i Loeb su vozili sve vreme jedan za drugim, međutim Peterhansel ih je nadmašio što se videlo već na prvom merenju vremena. Drugi kontrolni punkt je pokazao da se prednost popela na minut. A Sainz se probio do šestog mesta, a na pretposlednjem kontrolnom punktu je dominirao, što ga je dovelo do druge pozicije, 11 sekundi iza Peterhansela, dok je Loeb imao zaostatak od 27 sekundi.

U kategoriji kvadova, Argentinac Marcos Patronelli, osvajač dve etape bio je nedodirljiv danas. On je vodio od početka do kraja i napravio dodatnu prednost od 16 sekundi u odnosu na Alexisa Hernándeza. Međutim, i pored svih ovih rezultata, Čileanac Ignacio Casale ostaje na prvom mestu sa preko 12 minuta prednosti.

Gerard de Rooy je osvojio još jednu etapu među kamionima. Leteći Holanđanin u Ivecu nadmašio je sunarodnike Versluisa i Staceya.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video