Auto trke WRX

Petter Solberg: Dvostruki svetski RX šampion

Sa dve titule svetskog šampionata u dva različita motorsporta, Petter Solberg je započeo sezonu 2015 FIA Svetksog Rallycross Šampionata, kao čovek kojeg treba nadmašiti i pobediti. Odbrana njegove titule bila je u velikom stilu, kako samo Solberg zna.

Kada je došla na red poslednja runda u Argentini, Petter je doslovce rasturio na takmičenju, time ostao neporažen i zadržao svoju titulu Svetskog RX šampionata. Pobeda u dvadeset vožnji, devet podijuma i dve Monster Energy Super Charge Nagrade – samo nagoveštaj o tome šta je ptrebno da bi se postalo prvi motorsport vozač koji osvaja dve uzastopne rallycross svetske titule.

“Ako se bavite nekim sportom u kom je sve lako – nije zabavno. Ako zaista moraš da se boriš u tome, do krvi – onda je to već bolje,” rekao nam je Petter. “A kada pobedite, onda je to potpuno drugačiji lični osećaj.“
“Ova sezona je zapravo bila fantastična. Imamo odličan tim, koji uvek može da nađe rešenje za svaki problem. Ali, na kraju dana, uvek morate da date sve od sebe, pogurate do krajnjih granica, sa puno testiranja, a sve zajedno sa svojim ljudima iz tima; sve u pokušaju da budete još malo bliži savršenstvu. Mi smo sve to uspeli i ostvarili ogroman uspeh.”

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video