Petrucci: Prvi put da imam sve

Nakon tri godine borbe u nekonkurentnom CRT-u, Danilo Petrucci veruje da će konačno ‘sve’ biti na svom mestu za sezonu 2015 MotoGP-a.

Italijan će zameniti svoju ‘standardnu’ Apriliju za fabrički Ducati nakon što zameni svog zemljaka Andreu Iannona u Pramac timu.

Nakon kasnog početka testiranja, Petruccijeva sezona 2014 krenula je loše nakon polomljenog levog zgloba u Jerezu, što ga je prisililo da odsustvuje sa četri trke. Petrucci se vratio na GP14.1 mašini ali je potvrdio da je njegov zglob daleko od 100% oporavka.

Petrucci: „Mislim da situacija nije dobra jer osećam da imam manje snage u levoj ruci u odnosu na desnu… Nadam se da će biti napredka ali za sada voznja u MotoGP-u je ok“.

Povreda ga je malo usporila tokom testova u Valensiji gde je ostvario deveto vreme tokom tri kombinovana dana.

„Vreme je bilo jako dobro ali nisam bio zadovoljan tempom sa tvrdom gumom. Moram da radim na podešavanju za trku. Posebno želim da radim na tempu tokom trke radi postizanja najboljih rezultata, ne samo u kvalifikacijama“

„Mislim da je za početak GP14 najbolje rešenje za mene. Imam i sve podatke iz protekle sezone i mnoge vozače za poređenje… Motor je na najvišem nivou njegovog razvoja“.

„Nadam se da ću osvajati poene tokom cele sezone. Nadam se da ponekad možda završim u top deset. Ali ne postavljam ciljeve. Očigledno da je vreme manje od sekunde zaostatka za Marquezom na testovima veoma dobro. Imam sve uslove da dam najbolje od sebe. Tim je sjajan, motor takođe… 2015 će biti prvi put da imamo sve“.

„18 trka je previše i ako osvojite poene u svakoj trci možete biti u prvih deset“.

Jedina stvar koja bi mogla pokvariti njegove planove mogao bi biti njegov problematični zglob. Operacija koja bi rešila ovaj problem koštala bi ga monogo u smislu vremena za oporavak.

 

 

 

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video