Dakar

Peterhansel pokvario zabavu, Price i dalje kontroliše

2016011:Belen-Argentina:

Stéphane Peterhansel je danas uspeo da pobedi na do sada najtežoj etapi i napravi popriličnu prednost u generalnom plasmanu. Cyril Despres je jedini uspeo donekle da mu parira, ali Peterhansela gotovo da ništa nije moglo da spreči.

Al-Attiyah (Mini), Hirvonen (Mini), Sainz (Peugeot) i Loeb koji je došao do petog mesta, su imali mehaničke probleme ili su se zaglavili u pesku. Despres je zaostajao za Peterhanselom više od 5 minuta. Vasilyev (Toyota) je imao 13 minuta zaostatka, Nani Roma u Miniju više od 14 minuta, a petoplasirani Sébastien Loeb 17 minuta i 40 sekundi.

Slovak Štefan Svitko osvojio je svoju prvu pobedu na Dakaru u konkurenciji motocikala. Vodeći u šampionatu Toby Price završio je na trećem mestu uz zaostatak od 5 minuta. Na drugoj poziciji najteže etape na dakaru našao se Kevin Benavides na Hondi koji je zaostajao 3 minuta za vodećim. Toby Price sada ima 23 minuta prednosti u odnosu na Svitka, kome će trebati dosta sreće da bi prešao u vođstvo.

Trku među kvadovima je osvojio Južnoafrikanac Brian Baragwanath, praćen braćom Patronelli. Markos je zadržao prednost u generalnom plasmanu sa nešto više od minut prednosti nad rođenim bratom. Argentinac Jeremías González Ferioli na trećem mestu zaostaje više od sat i po.

Gerard de Rooy  je doveo Iveco do još jedne pobede i povećao vođstvo u generalnom plasmanu na sat i 32 minuta u odnosu na Argentinca Federica Villagru.Holanđanin Ton van Genugten se nalazi na trećem mestu sa više od dva sata zaostatka i uz de Rooya i Genugtena plasira Iveco na prve tri pozicije.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video