Petak u Meksiku: Meeke u vodstvu!

Kris Meeke ostavio je iza sebe loš početak sezone te na prvom reliju sa šljunkom ima 20.9 sekundi prednosti ispred Sebastiana Ogiera.

Cijeli program je skraćen zbog teške prometne nesreće jučer na autocesti te konvoj koji je prevozio rally automobile nije mogao prevesti automobile.

Cesta je bila zatvorena gotovo šest sati te su organizatori otkazali dva brzinca koji pokrivaju 75 km. ali kada je akcija započela u kasnim popodnevnim satima Meeke je postavio tempo.

Niska startna pozicija osigurala mu je čišće i brže ceste i pobjedu na El Chocolate brzincu dugom 54.90 km. Unatoč gubitku nekoliko sekundi u sljedećem brzincu posljednja tri kratka ispita na asfaltu prošao je bez problema.

„Pogriješio sam i izgubio nekoliko sekundi, ali jako sam zadovoljan. Jako sam sretan što možemo pokazati potencijal ovog automobila, ali još uvijek imamo posla“, rekao je Meeke.

Iako temperature zraka nisu bile visoke kao inače u Meksiku, pregrijavanje motora je bila briga za gotovo svakoga vozača. Ogier je vozio El Chocolate brzinac dok mu je lampica treperila u Fiesti, ali je odbacio taj problem i ostao u utrci.

Thierry Neuville je treći sa 56.7 sekundi zaostatka, četvrti i peti su Hanninen i Tanak.

Elfyn Evans ima jednu pobjedu i dva druga mjesta u svojoj Fiesti, a također je imao problema sa pregrijavanjem. No, Velšanin je dobio 5 minuta kazne kada je poslije shakedowna u srijedu zamjenio motor.

# Vozač Momčad Vrijeme
1. Meeke K. Citroen Total Abu Dhabi WRT 1:01:38.8
2. Ogier S. M-Sport WRT +20.9
3. Neuville T. Hyundai Motorsport +56.7
4. Hanninen J. Toyota Gazoo Racing WRC +1:27.3
5. Tanak O. M-Sport WRT +1:32.9
6. Lefebvre S. Citroen Total Abu Dhabi WRT +1:52.8
7. Paddon H. Hyundai Motorsport +2:02.1
8. Latvala J. Toyota Gazoo Racing WRC +2:30.8
9. Tidemand P. Skoda Motorsport +3:24.3
10. Camilli E. M-Sport WRT +3:59.7

Video