Peta WTCC titula je blizu

Yvan Muller može doći do pete FIA WTCC titule ove godine, ali ne dozvoljava da ga pritisak savlada.

Vozač Citroen Racing-a i suvozač Jose Maria Lopez-a u prošlogodišnjoj WTCC sezoni, kaže da ostaje smiren pre predstojeću sezonu koja počinje ovog vikenda u Argentini i nada se da će je dobro započeti.

„Ja sam u dobrom stanju pshički, osećam se smireno i ne osećam nikakav pritisak. Bila je duga zima i jedva čekam da počnemo sa trkama. Razmišljao sam mnogo o prethodnoj sezoni i o tome šta moram da promenim kako bih se vratio na najbolje izdanje. Uveren sam da je tim dobro poboljšao auto. Ima godinu dana iskustva iza sebe što je od neprocenjive vrednosti kad je u pitanju pomoganje na stazi. Nije lako biti svetski šampion. Nažalost, prošle godine nisam uspeo da odbranim titulu, ali se nadam da ću se ove godine boriti za petu titulu. Ne možemo biti nepobedivi, a ja sam i dalje vice šampion,“ zaključio je Muller.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video