Pešović vozi CEZ trke u Mostu

Na predstojećoj rundi Centralnoevropskog šampionata na krugu, koja se vozi na autodromu Most u Češkoj nastupiće samo jedan srpski predstavnik, Rudolf Pešović.

Posle mnogo kontroverzi vezanih za kompoziciju klasa i tehničku regulativu ovogodišnjeg CEZ-a, Pešović nije želeo da vozi čak ni na Ušću, iako se ta trka bodovala za šampionat.

“Nisam došao na Ušće jer je, između ostalog, to ulična staza koja nema nikakve mere bezbednosti. Najmanja greška može da vas košta udesa, oštećenja automobila ili povrede”,objasnio je Pešović za naš portal.

“Dvoumio sam se i oko odlaska na Most, pošto moj automobil nema nikakve šanse u odnosu na automobile sa turbo motorima. Ipak, u poslednji čas sam rešio da idem. Ta trka se boduje za ESET kup V4, koji mislim da ispratim do kraja, a posle Češke ostaju još samo Slovakija ring i Brno”.

pesovic
Foto: Peđa Jagić

Pešović će voziti svoj BMW 320si u klasi D4, a dosad je osim njega prijavljeno još samo pet takmičara.

“Očekujem da mogu da se popnem na podijum. Mislim da je Petr Mandelik u “lotusu” apsolutni favorit, ali ko zna. Svakako mogu da osvojim dosta dragocenih bodova”, završio je Pešović.

Satnica CEZ vikenda u Mostu izgleda ovako:
PETAK
9.25 – 9.45 Trening
11.45 – 12.15 Kvalifikacije za trku 1
13.45 – 14.15 Kvalifikacije za trku 2
SUBOTA
10.05 Trka 1 (leteći start)
14.25 Trka 2 (leteći start)

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video