Auto trke Kružne trke

Pešović prvi u ESET kupu, Kastratović treći u sprintu

Srpski automobilista Rudolf Pešović nije uspeo da osigura treće mesto u generalnom plasmanu, tri trke pre kraja sezone šampionata Centralne Evrope.

On je, ipak, uspeo da vrati vodeću poziciju u ESET kupu, što je bio jedan od ciljeva za tekuću sezonu.

Kako prenosi portal ZOOMUE, posle osvojene druge startne pozicije u klasi D4-2000, a četvrte u diviziji, Pešović je uspeo da stigne tek do šeste pozicije u diviziji, odnosno četvrtog mesta u CEZ na kraju prve trke u Brnu.

„Iako sam osvojio drugo mesto u češkom ESET kupu i prvo mesto u šampionatu Slovačke, ipak nisam zadovoljan ovim što sam danas uradio. Nisam vozio kako bi trebalo, nekako mi je u glavi bilo samo koliko je važno da završim trku, pa sam olako propustio neke druge stvari. Iz ovoga treba izvući pouke, sutra ne ponoviti iste greške i ja mislim da će na kraju sve biti kako treba“ ,izjavio je za ZOOMUE Rudolf Pešović.

S druge strane, drugi srpski predstavnik Zoran Kastratović imao je razloga da se raduje, uprkos tehničkim problemima pre starta prve trke.

„Posle jučerašnjeg uspeha i osvojenog prvog mesta u kvalifikacijama, sinoć smo imali malo slavlje, što je očigledno ostavilo traga na mojoj vožnji. Uz to imao sam imao i tehnički problem sa anlaserom, pa sam bio prinuđen da startujem iz boksa”, objašnjava Kastratović situaciju u kojoj se našao.

“Prva dva kruga sam dosta teško vozio, gume su bile hladne i izgubio sam priključak sa celom grupom. Nisam puštao tempo i do kraja sam uspeo da prođem sve konkurente iz svoje klase, i da u apsolutnoj konkurenciji osvojim treće mesto. To je za mene veliki uspeh i drago mi je što sam konačno završio i pobedio na stazi koju najviše volim. Nisam siguran da li ćemo uspeti da popravimo starter, od toga zavisi da li ću i sutra nastupati“.

Izvor: www.serbiaring.con

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video