Perez se nada novim uspomenama iz Australije

Sergio Perez je izjavio da cilja ka pravljenju novih uspomena u Australiji ovog vikenda, dok se sprema za novu sezonu sa Force India timom.

Meksikanac je rekao da je događaj u Melburnu poseban zato što predstavlja spoj klasičnog kružnog trkanja i gradske trke i da je jako uzbuđen povratku na Albert Park i novoj sezoni.

„Iako je kategorisana kao ulična kružna trka, stvarno nemate taj osećaj, postoji samo par krivina na kojima se nađete blizu zidova. Dok vozite, osećate se kao na pravoj trkačkoj stazi, i tek napravite i najmanju grešku shvatite koliko su zidovi u stvari blizu. Melburn je mesto gde sam vozio svoju prvu Formula 1 trku. To je sjajno sećanje, najbolje koje imam iz Melburna do sada, ali se nadam da ću ga dopuniti sa nekim drugim uskoro.“

Najbolji plasman koji je Perez ostvario na Albert Parku je osma pozicija 2012. godine sa Sauberom, a iako Force India ima problema sa brojem odvozanih krugova ovogodišnjeg bolida, Perez se nada da će biti u bodovima.

„Postoji mnogo teških krivina i jako je teško odvozati savršen krug. Krivina jedan je posebno tehnički zahtevna i teška zato što ne vidite apeks. Sjajan je osećaj kad izvozate nju kako treba. Što se set-up-a tiče, uglavnom gledate da imate što bolje prijanjanje na prednjem delu i teško je izbalansirati bolid u tom slučaju.“

Meksikanac je imao jako teško predsezonsko testiranje i uspeo je da provede samo jedan ceo dan u novom bolidu, zato što tim nije uspeo da isplati dobavljače na vreme.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video