Perez ponosan na povratak F1 u Meksiko

Serhio Perez je rekao da želi da učini svoj narod ponosnim, pošto se Formula 1 vraća u Meksiko, prvi put od 1992.godine.

Force India vozač je rekao da se raduje trkanju pred svojim navijačima na Autodromo Hermanos Rodriguez. Meksički Grand Prix treba da bude domaćin 18 runde, koja je na F1 kalendaru 1.novembra 2015.

„To će biti masivan trenutak za mene i i ja ne mogu da prestanem da se smejem kada pomislim na trkanje pred svojim navijačima“, rekao je Perez. „Veoma je ponosan osećaj videti da se sport koji volim vraća u Meksiko, i siguran sam da će to biti neverovatan događaj za fanove.“

U Meksiku Force India je otkrio svoju novu esnafu za VJM08, koja će se koristiti za predstojeću sezonu. Auto se vraća u crnu i narandžastu šemu boja, ali sa dodatnom srebrnom, a ne sa tradicionalnom belom i zelenom.

Poboljšani auto pogonjen Mercedesovim motorom neće biti spreman sve do testa u Barseloni u februaru. Umesto toga, VJM07 model će dobiti svoju konačnu trku na prvom F1 testu u 2015., u Jerezu, koji počinje 1.februara.

Perez se sprema za svoju drugu sezonu sa indijskim timom i ponovo će se pridružiti Nicu Hulkenbergu, kao tim koji zadržava svoju vozačku postavu za 2015. Tim uživa u svojoj najuspešnijoj, prošlogodišnjoj, sezoni u F1, sa istaknutim trećim mestom Pereza u Bahreinu.

24-godišnjak je rekao da je uzbuđen što će dočekati F1 u svojoj otadžbini i uveren je da će to biti jedna od najpopularnijih trka na kalendaru.

„Gde god odem, vidim puno uzbuđenja i svi me pitaju gde da odsednu i gde mogu dobiti najbolju hranu,“ rekao je on.

Poslednji put kada je F1 održana u Meksiku, Nigel Mansell je odneo pobedu za Williams, u godini kada je krunisan titulom svetskog prvaka.

Video