Auto trke Formula 1

Perez i Fittipaldi na otvaranju staze u Meksiku

Emerson Fittipaldi i Sergio Perez bili su VIP gosti na otvaranju autodroma Hermanos Eodriguez u Meksiku. Na ovoj stazi, za mesec dana, voziće se trka Formule 1, nakon 23 godine.

Miguel Ángel Mancera, gradonačelnik Meksiko Sitija, bio je jedan od ljudi koji su presekli traku na svečanom otvaranju. On je tom prilikom izjavio da se raduje što su uspeli da vrate trku Formule 1 u Meksiko i da će to imati dobar uticaj na sve koji tu žive.

image2.img.640.medium

Pored novog asfalta, na stazi se mogu primetiti brojne promene. Krivina Peraltada, izmenjena je iz sigurnosnih razloga. Poslednja krivina dobila je ime po Nigelu Mansellu, koji je ovde pobedio 1992. godine, a postao je čuven po obilaženju Gerharda Bergera sa spoljne staze Peraltade.

Sergio Perez, koji će postati prvi Meksikanac koji je vozio trku u svojoj zemlji nakon više od četiri decenije, nije mogao da sakrije uzbuđenje.

“ Nestrpljiv sam da vozim ovde posebno jer se nalazi u mojoj zemlji. Siguran sam da će trka biti uzbudljiva, ali i komplikovana za sve vozače. “

image1.img.1536.medium

Trkački vikend u Meksiku će se održati od 30. oktobra, do 1. novembra.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video