Pedrosina operacija prošla dobro

Vozač Repsol Honde, Dani Pedrosa, operisan je jutros u Madridu. Operacija je trajala nešto više od 2 sata, a operisao ga je doktor Angel Villamor koji je siguran u uspeh operacije. On je potpuno odstranio sloj fascije, deo oko mišića koji mu omogućava da se oblikuje i formira, a pravio je probleme Pedrosi.

Doktor Angel veruje da će Danija pustiti iz bolnice za nekoliko sati, nakon što se uvere da je njegov postoperativni oporavak dobar. Pedrosa će redovno posećivati doktora Villamora narednih nedelja, a nakon toga kreću sa odgovarajućom fizikalnom terapijom. Očekuje se da će oporavak trajati od 4 do 6 nedelja. Njegov povratak trkama, ipak neće biti pre nego što se doktor uveri da je potpuno spreman.

Doktor Angel Villamor rekao je :

“ Operacija je bila komplikovana i agresivna, koristili smo tehniku mikrohirurgije i mikroskopski objektiv. Trajala je oko 2 sata, pod lokalnom anestezijom. Ispitali smo mišićnu fasciju, koja je bila hipertrofirama, a trebala je da bude otvorena i opuštena.  Ovo je povećalo volumen neelastiće fascije oko mišića, što rezultira povećanjem pritiska unutar mišića i bol. To je razlog zašto se Dani onesvestio nakon vožnje nakon treninga. Fascija je secirana i uklonjena iz dela podlaktice. Nadgledaćemo Danija tokom sledećih nekoliko nedelja i pratiti uspeh ove operacije.“

 

 

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video