Pedrosa: Rezultati operacije nakon nekoliko trka

Dani Pedrosa veruje da će biti potrebno nekoliko MotoGP trka da bi saznao da li je operacija konačno rešila njegove probleme sa cirkulacijom u ruci.

Repsol Honda zvezda se povukla iz takmičenja posle grčeva koje je imala na trci otvaranja u Kataru, zbog kojih je dva da puta ranije išla pod nož.

Kao rezultat toga, 3. aprila lekari su potpuno uklonili sloj fascilije oko mišića na desnom ramenu. Nakon što je propustio tri trke, Pedrosa će se vratiti u takmičenje ovog vikenda u Le Manu.

„Doktor mi je nakon operacije da je zadovoljan kako je prošla, i mogao je da vidi da je bilo nekih problema tamo, ali da očigledno neću znati tačno (kako je ruka) dok ne bude vozio ponovo motocikl,“ rekao je on u Le Manu u četvrtak.

„Mislim da će biti potrebno nekoliko trka da bih znao kakva je situacija. U prvoj trci neću biti u savršenom stanju za vožnju, tako da ne mislim da će sutra ili u nedelju biti savršen scenario da znam da li je problem rešen, i to bi moglo potrajati nekoliko trka.“

Pedrosa je doneo odluku da zatraži dodatnu medicinsku pomoć, nakon prethodnih neuspelih operacija.

„Prošle godine sam vozio u teškim uslovima, i pokušavao sam razne terapije kako bih rešio probleme, ali nakon Katara sam znao da to nije pravi način da vozim“, rekao je on. „To je bilo mentalno jako zahtevno, zato što sam znao da mogu bolje, i na kraju sam morao izabrati između pronalaženja hirurškog rešenja ili da nastavim da vozim tako.“

Španac je dodao da nije gledao nedavne trke na TV-u, jer smatra da je to jako teško gledati kada treba da vozite.

 

Foto: www.motogp.com

Video