Pedrosa: „Prošlo je dosta vremena od moje poslednje pobede“

U zanimljivoj MotoGP trci na Twin Ring Motegi stazi, trijumfovao je Dani Pedrosa sa 8.5 sekundi prednosti, a u jednom trenutku bio je skoro devet sekudni iza vodećeg. Malo njih je mislilo da će Pedrosa uspeti da stigne Jorge Lorenza, ali korak po korak Pedrosa mu se približio. U drugom delu trke Pedrosa je obišao oba Yamahina vozača sa tempom koji je često bio dve sekunde brži od bilo kog vozača na stazi. Šest krugova pre kraja on je preuzeo vođstvo i nije se osvrtao nazad, osvojivši svoju prvu pobedu za skoro godinu dana.

Ovo je Pedrosina 50. GP pobeda i on je sada na osmom mestu večne liste pobednika i nastavlja svoj rekord od postizanja najmanje jedne pobede u sezoni još od 2002. Ova sezona nije bila laka za Pedrosu, on je bio prisiljen da na startu sezone propusti više trka zbog povrede ruke i trebalo mu je više trka da se vrati u punu formu. Sada je jasno da je Pedrosa spreman da pokvari šampionsku zabavu Lorenza i Rossija.

Dani Pedrosa: „Mnogo sam srećan zbog ove pobede! Prošlo je dosta vremena od moje poslednje pobede i stvarno sam zadovoljan. Bila je to zabavna trka, jer sam prvo na dešavanja gledao opušteno i izbugio dosta vremena, ali strategija se isplatila, jer sam nakon toga postepeno hvatao korak. Imao sam poseban osećaj u tom trenutku trke i srećan sam što sam osvojio ovu pobedu za Hondu na njihovoj domaćoj stazi, za tim, za sponzore, prijatelje i familiju, jer je ovo bila teška sezona. Ovo nije bio lak vikend, takođe bih poželeo sve najbolje Alexu De Angelisu i nadam se da će se brzo oporaviti.“

 

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video