Pedrosa ostaje u Hondi do 2018.

Dani Pedrosa ostaje u Honda MotoGP ekipi još dve godine. Španac se sprema da produži svoj ugovor sa ekipom do 2018. što znači da će ostati u Japanskom timu do svoje 33. godine.

Honda namerava da zvanično objavi potpisivanje ugovora pre nego što Yamaha sledećeg četvrtka potvrdi prelazak Maverika Vinalesa u svoje redove.

Prelazak Vinalesa u Yamahu znači da će jedan Suzukijev motocikl biti slobodan u 2017. S obzirom koliko je GSX-RR poboljšan tokom protkelih meseci i koliki potencijal ima da bude još bolji, to sedište će sada biti poželjnije nego ikada.

Od danas, Suzuki razmatra dve opcije, potpisivanje ugovora sa jednim od dvojice Andrea koje Ducati otpusti ili ide na riskantnij potez i uposli mlađeg i manjeg iskusnog vozača, verovatno iz Moto2.

U tom slučaju favorti su Johann Zarco, aktuelni šampion Moto2 klase, i Alex Risn pobednik nedavno vožene trke u Le Manu.

 

 

 

Foto: flickr.com

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video