Pedrosa: „Bio je to veoma dug proces“

Bila je to usamljena vožnja za Dania Pedrosu kada je španski vozač usled brojnih padova na trci bio skoro 20 sekudni iza pobednika trke i pet sekundi ispred Andrea Iannonea na četvrtoj poziciji. Bez obzira na velki zaostatak u šampionatu, ovo je važan podijum za Pedrosu koji je bio prisiljen da zbog povrede ruke propusti dve trke ove godine. Pedrosa je strahovao da bi zbog ove povrede mogao da završi karijeru.

I dalje ima posla na motociklu, priznao je Pedrosa dok on i njegov tim rade na poboljšanju Honda mašine. Pedrosin nastup bio je u potpunoj suprotnosti od njegovog timskog kolege Marca Marqueza, koji je pao u desetoj krivini dok je jurio Lorenza.

Dani Pedrosa: „Veoma sam srećan jer je bio veoma dug proces, mnogo smo se mučili poslednjih meseci, sve je bilo protiv mene. Sledio sam moje srce i to je prava stvar. Pravio sam pozitivan napredak u svakoj rundi. Ali konačno imamo dobar rezultat, naročito jer je postignut pred domaćom publikom. Tim i ja smo se malo mučili sa motociklom i nadam se da ćemo uskoro biti bolji i da ću moći da vozim sa više konzistencije, ali podijum je odličan za tim. Možda će neke staze više odgovarati motociklu i mi možemo napredovasti u takvim situacijama.“

 

 

Foto: houseofjapan.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video