Auto trke WTCC

Pečito pod reflektorima kompletirao het trik na Losailu

Jose Maria Lopez vladao je i trećom probnom sesijom prvog tamičarskog dana u Dohi.

Najbrži na testu i prvom treningu, svetski šampion se rano našao na čelu poretka i na drugom treningu i popravljao je svoja vremena dok jedini nije probio barijeru od 2 minuta i 2 sekunde, stigavši do kruga od 2:01,859, apsolutno najbržeg danas izvezenog na Losailu.

Svi ostali bili su samo pratioci, a Valente najbrži među njima. Vozač Camposovog „chevroleta“, najbolje rangirani privatnik, zaostajao je 0,225 za Argentincem, dok je trećeplasirani Gregoire Demoustier, pilot Craft-Bamboo-ovog „cruza“, za Lopezom kasnio 0,403 sekunde.

„Chevroleti“ su ove večeri u Dohi imali svoj trenutak slave, pošto ih je čak pet završilo među prvih 10: pored pomenutih Valentea i Demoustiea, u gornjem domu plasmana našli su se i John Filippi (peti), Tom Chilton (šesti) i Stefano D’Aste (deveti).

Preostali puleni Citroen Racinga ostali su razbacani u poretku – Loeb je veče okončao na četvrtom, Ma na sedmom, Muller čak na jedanaestom mestu. Današnji niz top 3 plasmana Mehdi Bennani nije nastavio: njegov krug od 2:02,631 bio je dovoljan za poziciju osam.

Desetoplasirani Nyck Catsburg bio je najbolje rangirani vozač Lada sporta – Huff je postigao tek petnaesto, a Lapier poslednje, osamnaesto vreme, 1,771 sekund iza Lopeza.

203403

Nijedna od tri „honde civik“ večeras nije dobacila do značajnijeg rezultata: Michelisz je štopericu zaustavio na 2:03,126, što mu je donelo 13. poziciju, Tarquini je završio odmah iza njega, a Monteiro je bio tek šesnaesti.

Drugi i poslednji trening na Losailu počeo u isto vreme kada startuje sutrašnja prva trka i zato bi, kada su uslovi na stazi u pitanju, trebalo da bude najreprezentativniji pokazatelj onoga što pilote čeka u petak uveče.

WTCC program u Kataru nastavlja se sutrašnjim kvalifikacijama, koje s početkom u 13 sati po centralnoevropskom vremenu direktno prenosi Eurosport 2.

Qatar_FP2

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video