Moto trke MotoGP

Pecco Bagnaia prešao u Sky VR46 tim

Francesco „Pecco“ Bagnaia je od sledeće sezone zvanično vozač Sky VR46 Moto2 tima. Pecco već ima iskustva u saradnji sa timom, pošto je za njih vozio sezonu 2014. u Moto3 klasi.
Pobednik ovogodišnje trke u Assenu, i prvi pobednik za Mahindru u motoGP šampionatu,vraća se da u moto2 klasi brani boje tima za koji je vozio u 2014.
Posle uspešne sezone u Asparu, devetnaestogodišnji vozač iz Torina je do sada bio 5 puta na podijumu i doneo za sada jedinu pobedu Mahindri.
Bagnaia je po potpisivanju ugovora sa Sky VR46 timom rekao “ Srećan sam što je ova prekretnica u mojoj kratkoj karijeri upravo ugovor sa timom moje mladosti, Sky VR46 timom. Ponosan sam što ću nastaviti da se takmičim u timu koji doživljavam kao svoju porodicu“.
Fracesco Bagnaia je bio i polaznik Rossijeve VR46 akademije.
„Zaista smo ponosni što možemo da vam saopštimo da će Pecco u 2017. voziti za Sky VR46 tim. Za Moto3 kategoriju će voziti Nicolo Bulega i Andrea Migno. Nakon raskida ugovora sa Romanom, morali smo malo da se presaberemo, ali smo odlučili da dovedemo Francesca u tim. U narednih nekoliko nedelja ćemo odlučiti ko će se pridružiti Francescu u ovom poduhvatu.“ pojasnio je Pablo Nieto.

Video