Moto trke MotoGP

Pawi dolazi do prve pobede u karijeri

Khairul Idham Pawi postao je prvi malezijski vozač koji je pobedio na nekoj od trka MotoGP šampionata. Malezijac je na jutrašnjim treninzima pokazao da je brz po kiši, a pobedom je samo potvrdio.

Dok je Pawi od prvog kruga vodeći, iza njegovih leđa vodila se borba između Navarra i Norrodina. Krivinu pre kraja Norrodin je već viđen kako završava na drugoj poziciji, ali u borbi sa Navarrom pada i kroz cilj prolazi 11. gurajući motor.

Treća pozicija pripala je Bredu Binderu koji se tokom cele trke borio sa čak šest vozača. Drugi u grupi, odnosno četvrti u trci bio je Locatelli, ispred Mira, Onoa i McPheea. Sa njima se dugo borio Canet, koji je krug i po pre kraja pao.

Jorge Martin završio je trku na osmoj poziciji uz ne preveliki zaostatak za grupom koja se borila za četvrtu, odnosno uz pad Norrodina treću poziciju. Iza njega bili su Kornfeil i Antonelli koji su završili u prvih deset. Među poenima su još završili Guevaro na dvanaestoj, Quartararo na trinaestoj, Herrera i Oettl na pozicijama 14 i 15.

Posebno je iznenadio plasman favorita, pre svega Fenatija koji je završio tek na 20. poziciji, iako je poznato da se jako dobro snalazi po kiši.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video