Pavloviću pored Evropske i Svetska titula

Najuspešniji srpski automobilista Miloš Pavlović trijumfalno je okončao učešće na Svetskom finalu „Lamborgini super trofeja“ pošto je u tandemu sa italijanskim automobilistom Edoardom Piskopom posle titule u evropskom takmičenju stigao i do naslova svetskog šampiona u prestižnom šampionatu!

Tandem „Bonaldi motorsporta“ dominirao je trkačkim vikendom na gran-pri stazi Sepang u Maleziji, pošto su Pavlović i Piskopo uspeli da budu jedina posada koja se popela na postolje u sve četiri iscrpljujuće 50-minutne trke! Posle dva druga mesta u petak u okviru završnice evropskog šampionata kada su osigurali titulu, Pavlović i Piskopo briljirali su u nedelju rano ujutro po srednjeevropskom vremenu, osvojivši svetsku titulu sa pobedom i jednim drugim mestom u trkama u kojima su nastupili najbolji vozači iz tri kontinentalna šampionata!

Champions foto Roberto Piccinini 008

Naporno takmičenje u petak i nepredvidivi vremenski uslovi, uz kišu i veliku vlažnost vazduha, ostavili su traga na performanse automobila u subotu na kvalifikacijama za Svetsko finale, pa su prvu nedeljnu trku dva asa započela sa sedme pozicije. Piskopo je, međutim, briljantno izvezao svojih 20 minuta, čuvajući se kontakta u karavanu od čak 40 „lamborgini galjarda“ uz odlična vremena po krugovima, pa je Milošu predao automobil na drugoj poziciji. Pavlović je nastavio u svom prepoznatljivom stilu i posle samo nekoliko krugova prešao u vođstvo koje je blago povećavao do cilja, kontrolišući rivale i, što je bilo još važnje zbog druge trke, stanje automobila…

Nije bilo mnogo vremena za slavlje i oporavak, pošto je posle samo četiri časa vožena druga trka, a u njoj je jedino bilo važno plasirati se ispred Ričarda Antinućija, drugoplasiranog iz Trke 1 – naime, zbog sabiranja bodova iz obe finalne trke, postojala je mogućnost da ih Amerikanac pretekne u konačnom zbiru i osvoji titulu. Pavlović je sa pol-pozicije kontrolisao trku, prepustivši rivalima da se bore za pozicije, a kako Antinući nije pokazivao tempo za više od trećeg mesta, druga pozicija je za posadu Pavlović/Piskopo bila sasvim dovoljna, s obzirom da je ka prvom mestu hitao drugi vozač „Bonaldi motorsporta“ Mirko Bortoloti. Tako je italijanska ekipa dvostrukom pobedom potvrdila ovosezonsku dominaciju u „Lamborgini Super trofeju“, ali su junaci dana ipak bili Miloš Pavlović i Edoardo Piskopo, koji su trofej za najbolje na svetu dobili iz ruku Stefana Vinkelmana, predsednika i generalnog menadžera kompanije Lamborgini.

„Ovo je veliki dan za mene, Edoarda i tim „Bonaldi“. Uspeli smo da ostvarimo nemoguće i osvojimo dve titule u četiri dana. Presrećan sam!“ – rekao je Miloš.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video