Auto trke Kružne trke

Pavlović večeras startuje na 24h Dajtone

January 26-29, 2017: Rolex Daytona 24. GRT Grasser Racing Team, Lamborghini Huracan GT3, Christian Engelhart, Rolf Ineichen, Christopher Lenz

Srpski automobilista Miloš Pavlović, oficijelni vozač Lamborginija i takmičar u ekipi „Grasser racing“, večeras po srednjeevropskom vremenu nastupa na čuvenoj 24-časovnoj trci izdržljivosti „Rolex 24 at Daytona“.

Miloš vozi kao član posade u automobilu „Lamborghini Huracan GTD“ sa startnim brojem 61, koja se za trku kvalifikovala na 11. poziciji u okviru GTD klase, u kojoj nastupa 27 posada. Na trci će se pojaviti ukupno 55 automobila, koji će biti podeljeni u četiri klase.

Miloš Pavlović, izjava:
„Velika mi je čast što se nalazim na ovoj trci i što sam deo velikog tima kakav je Grasser. Uradićemo sve što je u našoj moći kako bismo ostvarili cilj!“

Uz trku 24 časa Le Mana, trka u Dajtoni je jedna od najpoznatijih i najprestižnijih trka izdržljivosti na svetu, a uz 500 milja Indijanapolisa i 500 milja Dajtone (na ovalnoj stazi), spada među najčuvenije u Sjedinjenim Američkim Državama.
Ovogodišnje, 55. izdanje trke u Dajtoni startuje u danas u 14.30 časova po lokalnom vremenu (EST) ili u 20.30 časova po srednjeevropskom vremenu (CET).

Trka se može pratiti na zvaničnom linku organizatora takmičenja:
http://imsatv.imsa.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video